zondag 16 oktober 2011

Fuck

In de onvergetelijke, Britse serie, The Thick Of It was het gebruik van het woord 'fuck' eerder regel dan uitzondering. Het was niet ongewoon dat de kijker daar zo'n 100 keer of meer per uur mee geconfronteerd werd. 
Hoogtepunt daarin werd bereikt toen er op de deur van de hoofrolspeler, Malcolm Tucker ( gespeeld door Peter Capaldi) werd geklopt en die de heugelijke woorden sprak: "Come the fuck in or fuck the fuck off"

donderdag 13 oktober 2011

Ondernemen

In het FD van vandaag vertelt een  minder succesvolle ondernemer over een gesprek met zijn succesvolle vriend:

'Daarnaast adviseerde hij me niet alles alleen te blijven doen maar partnerschappen aan te gaan.
"Wie niet kan delen, kan ook niet vermenigvuldigen."'

Universum

Mijn goede vriend Tim bracht me nog een uitspraak van een vroegere vriendin Virginia van Z. uit Den Haag in herinnering. Toen wij eens ruzie hadden en zij mij verweet dat ik de baas wilde spelen zei ze:
"Je kunt wel denken dat jij de baas van het Omniversum bent (...)"

woensdag 12 oktober 2011

Downton Abbey

Het voordeel van een schotelantenne die gericht is op Astra 2 waar alle Engelse zenders huizen, is dat je ook de commerciële zenders kunt ontvangen (alles gratis!), zoals ITV, en laat op díe zender nu net de 2de serie van Downton Abbey worden uitgezonden. Niet dat het verhaal veel om de hakken heeft, een eenvoudige kasteelsoap van honderd jaar geleden, maar de superbe Engelse acteurs doen je alles vergeten.
De 'granny', gespeeld door en actrice die ook in de Harry Potters al schitterde, excelleert in de meest prachtige, vooral vileine opmerkingen. Toen ze haar twee kleindochters, beiden in de 20 en altijd ruzie, samen zag optreden, de één als zangeres begeleid door de ander achter de piano, was haar reactie: "Now I've seen it all."

zondag 9 oktober 2011

Ambtenaren

Het is moeilijk om iemand te benoemen die ergens tussen vriend en kennis zit, zeker als de contacten in de loop van de tijd spaarzaam zijn geworden. Dus laat ik GeertJan G. maar een 'kennis' noemen, hoewel het altijd klikt(e) op een manier die ik alleen bij goede vrienden herken.
In mijn (en zijn) vorige leven was hij intermediair tussen de professie die ik uitoefende en de markt. Hij vroeg en kreeg daar 30% van de omzet voor, wat een niet geringe vergoeding is, zeker als de opdrachten wat lang(er) duurden en zijn enige beslommering was de rekening op tijd te versturen en eens in het kwartaal een bezoekje te brengen, dat laatste onder het mom van "coaching".
Eén van de aantrekkelijke kanten Van GeertJan was de onverbloemde wijze waarop hij zijn mening gaf over allerlei zaken die hij zo dagelijks meemaakte. En zelden waren we het oneens.
Zo had hij eens een vergadering meegemaakt die over een mogelijke opdracht ging bij de provincie Overijssel en zag zich geconfronteerd met 7 ambtenaren tegenover hem. En zelfs als de helft daarvan overdreven is - GeertJan liet geen mogelijkheid onbenut zijn verhaal wat smeuïger te maken - dan is het nog een weinig verantwoorde verspilling van mensen. Dus werden 6 van die 7 door hem onmiddellijk tot "overbodici" bestempeld, een woord dat me altijd is bijgebleven.